Zöldborsós lepénykék 

1. A zöldborsót sós vízben előfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. A négy krumplit héjastul félig megfőzzük, utána hideg vízzel lehűtjük. Lehúzzuk a héját, majd a meghámozott burgonyát a reszelő nagylyukú oldalán lereszeljük. Keverőtálba rakjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót: a leszűrt és kihűlt zöldborsót, az egész tojást, a burgonyakeményítőt.

2. Ízesítjük zúzott fokhagymával, összevágott petrezselyemzölddel, sóval, frissen tört vagy darált zöld borssal, s jól összedolgozzuk. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk. Evőkanálnyi halmokat rakunk a forró zsiradékba, kanállal laposra nyomkodjuk és mindkét oldalukat megsütjük pár perc alatt. Papírtörlőre szedjük. Fokhagymás tejfölt adunk mellé: egy pohár tejfölben jól elkeverünk egy-két gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint sózzuk.

Az én borsólevesem – azaz, mi fő a főszerkesztő fazekában?

 

kaloria 200 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink