Zöldborsós pulykapörkölt galuskával

Meghámozzuk a vöröshagymát, és nagyon finomra vágjuk. Egy lábasba tesszük a zsiradékot, rászórjuk a hagymát, és zsemleszínűre pirítjuk. Rátesszük a kicsumázott, apró kockákra vágott paprikát, és a szintén felaprított paradicsomot, az áttört fokhagymát, megsózzuk, és kevergetve pároljuk. Ha elfövi a levét, akkor felöntjük egy deci vízzel, és tovább főzzük.

Ha már ez a folyadék is elpárolgott, akkor beletesszük az apró kockákra vágott pulykahúst, nagy lángon jól átforgatjuk. Picit sózzuk, hozzákeverjük az őrölt pirospaprikát és a köményt, és most már kis lángon főzzük tovább. Ha esetleg kevés vizet enged magából a hús, akkor öntünk rá egy kevés vizet, mindig csak annyit, hogy éppen ellepje a húst.

Ha már majdnem puha a pulyka, hozzáadjuk a meghámozott, apróra vágott sárgarépát és a zöldborsót, ha kell, kis vizet is öntünk rá, és addig főzzük, míg minden meg nem puhul. Akkor jó, ha sűrű a szaftja. Megkóstoljuk, tekerünk rá borsot, és ha kell, adunk hozzá egy kevés sót is.

Egy tálban összekeverjük a lisztet a két felvert tojással és egy kicsi vízzel. Egy fazékban sós vizet forralunk. A galuskatésztát egy nagy, bevizezett vágódeszkára tesszük, és egy nagy késsel nagyobb galuskákat szaggatunk a forrásban lévő vízbe. Fakanállal megkeverjük. Ha újra felforrt, még pár percig főzzük, majd leszűrjük, és összekeverjük egy kevés zsiradékkal, ez lesz majd a pörkölt körete.

Székelykáposzta pulykahússal

kaloria 810 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.