Zöldborsos sertésszűz édesburgonya-pürével és lime-os avokádókrémmel

A két érett avokádó húsát összetörjük, aprítógépben összeforgatjuk a joghurttal, a mustárral, a lime reszelt héjával, kifacsart levével, egy gerezd fokhagymával és némi sóval.

Megpucoljuk az édesburgonyát, nagyobb darabokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük. Még forrón leszűrjük, áttörjük, és kikeverjük a vajjal meg a tejszínnel, végül sózzuk.

Ferdén felszeleteljük a lehártyázott szüzet. Kicsit ferdén felszeleteljük. Megsózzuk, gyengéden kiveregetjük. Zsiradékot forrósítunk egy serpenyőben, és pár perc alatt megpirítjuk benne a hússzeletek mindkét oldalát. Még forrón megszórjuk tört zöld borssal.

Tepsis sertésszűz magyarosan

 

kaloria 600 CAL
ido 68 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

1 személyre

Ajánlataink