Forrás: Petrovics György

Zöldborsós pacalpaprikás

Zöldborsós pacalpaprikás

Ha az idő úgy engedi, ezt az ételt májusban már bográcsban is elkészíthetjük – ízesebbnek és élménydúsabbnak ígérkezik így megfőzve. A hagymát megpucolom, fölkockázom, olajon sárgára pirítom. A tűzről levéve rászórom a pirospaprikát, a felcsíkozott pacalt, megkeverem, beleteszem a cseresznyepaprikát és a paradicsompürét, majd kevés vizet aláöntve, sót belekeverve felteszem főni. Mikor már majdnem kész – ez jó kétórányi főzés után következik be –, beleteszem a borsót. Ha teljesen megpuhult, főtt burgonyával vagy kenyérrel tálalom, petrezselyem zöldjével díszítem.

kaloria 620 CAL
ido 180 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink