Zöldborsós pulykamellragu fejes salátával

Zöldborsós pulykamellragu fejes salátával

Falatnyi darabkákra vágjuk a pulykamellet, sózzuk, és a felforrósított olívaolajban aranybarnára sütjük. Kivesszük, melegen tartjuk. A citromot megmossuk,
a héját vékonyan levágjuk, és vékony csíkokra metéljük, a levét kipréseljük. Meghámozzuk a vöröshagymát, vékonyan felszeleteljük. A húsos szalonnát pici kockákra vágjuk. A vajjal együtt beleszórjuk mindkettőt abba a serpenyőbe, amelyben a pulykát sütöttük, és kevergetve addig pirítjuk, míg a hagyma átlátszóvá nem válik. Hozzáadjuk a borsót, pár percig dinszteljük együtt, majd rászórjuk a keményítőt, átkeverjük. Ráöntjük a tejszínt, a citromlevet, és rövid
ideig forraljuk, végül visszarakjuk a pulykamellet is. A salátát is megtisztítjuk, negyedeljük, majd széles csíkokra vágjuk. A petrezselymet finomra vágjuk, mindet belekeverjük a raguba, végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Citromhéjjal megszórjuk. Friss kenyér vagy párolt rizs illik mellé.

kaloria 510 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink