Zöldborsós tortácska

Zöldborsós tortácska

A lisztet kevés sóval tálba szitáljuk. Beledolgozunk 7 dkg darabokra aprított vajat és a tojássárgáját. Hozzáadunk 2 evőkanálnyi vizet, és az egészet sima tésztává gyúrjuk. A cipóvá formázott tésztát fóliába csomagolva 30 percig pihentetjük a hűtőszekrényben. A borsót kifejtjük, a sárgarépát megtisztítjuk és karikákra vágjuk, a petrezselymet finomra aprítjuk. A maradék vajat felforrósítjuk egy edényben, majd egy kicsit
megfuttatjuk rajta a zöldségeket. Sóval és borssal ízesítjük, és belekeverjük a petrezselymet is. A lisztezett deszkán kinyújtott tésztából kerek lapokat vágunk ki. Kibéleljük vele a kis kivajazott sütőformákat, közben a szélén körben rányomkodjuk. Az alját villával megszurkáljuk, kibéleljük sütőpapírral, beleszórjuk a babot. A 180 fokra előmelegített sütő középső részében 10 percig sütjük a tésztát, azután a babot a sütőpapírral
együtt kidobjuk. A tésztán elosztjuk a zöldséget.
A tojást elkeverjük a mascarponéval, a citromlével, a tejjel és a szezámmaggal. A masszát sóval és borssal ízesítjük, majd elosztjuk a zöldségen. A kis felfújtakat a sütő középső részében körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.

kaloria 520 CAL
ido 80 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink