Zölddió-likőr
A puha zöld diók végeit levágjuk, és jó mélyen megszurkáljuk, hogy a belsejükből a keserű lé könnyebben
kiázzon. 14 napon át hideg vízben áztatjuk úgy, hogy naponta váltjuk a vizet. Ezután a diót jól záródó, széles szájú üvegbe tesszük. Ráöntjük a borpárlatot (alkoholt), az üveget lezárjuk és 6-8 héten át meleg, napos helyen érleljük, néha-néha összerázzuk. Az érlelési idő elteltével finom szűrőn átszűrjük. Cukorból és egy liternyi vízből szirupot főzünk, hozzáadjuk a fűszereket meg a citrom vékonyra szelt héját. Ha kihűlt, a rummal elkeverjük, leszűrjük, majd a likőralaphoz adjuk. További egy hétig meleg helyen érleljük, majd üvegekbe töltjük, és hűvös
helyen még legalább egy hónapig pihentetjük.