Tészta
Az élesztőt egy mokkáskanálnyi cukorral folyékony állagúra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, csipetnyi sót meg a langyos vizet, és puha tésztát gyúrunk. Jól kidolgozzuk, azután letakarva, langyos helyen megkelesztjük. A tésztát kiolajozott sütőformába tesszük, a széleit magasra felhúzzuk. Villával megszurkáljuk, és a 200 fokos sütőben 8-10 percig elősütjük. Rátesszük a spárgás tölteléket, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, majd 20 percre visszatesszük a sütőbe.
Spárgás töltelék
Amíg pihen a kenyértészta, a kétféle spárgát megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk, és forrásban lévő sós vízben pár percig blansírozzuk. Utána leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A sajtot lereszeljük. Egy keveset félreteszünk a lepény tetejére szórni, a többit összekeverjük az egész tojásokkal, a tejszínnel meg az apróra vágott petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük, végül összekeverjük az előkészített spárgával.