Zöldfűszeres borjúkaraj spárgarizottóval
A borjúkarajt előkészítjük: kicsontozzuk, lehártyázzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. Bedörzsöljük őrölt borssal, finomra vágott bazsalikommal és mustárral,
majd felhasználás előtt 1-2 napig a hűtőben érleljük.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. A húst 18-20 dkg-os szeletekre vágjuk, közvetlenül a sütés előtt megsózzuk, majd a forró olajon a hússzeletek mindkét
oldalát pár perc alatt megsütjük. Közepesre, amolyan félangolosra süssük, úgy lesz igazán finom! A spárgát megtisztítjuk, a szárvégeket levágjuk, azután sós, enyhén cukros vízben félig megfőzzük. Néhány szálat egyben hagyunk, a többit 1 cm-es darabokra szeleteljük. Serpenyőben,– kevés olívaolajon megpirítjuk az apróra vágott zöldpaprikát, póréhagymát és cukkinit, hozzáadjuk a spárgadarabokat. Belekeverjük a külön edényben megpárolt rizst, a tejszínt meg a reszelt sajtot. Sóval, őrölt borssal fűszerezzük, végül az egészet jól összekeverjük, átforrósítjuk. Tálaláskor a tányéron elrendezzük a spárgasípokat, ráhalmozzuk a rizottót, végül művünket egy-egy szelet borjúsülttel koronázzuk meg.