Zöldfűszeres libasült
A lime héját lereszeljük, a levét pedig kifacsarjuk. Hozzákeverjük az apróra vágott fűszereket, a mézet, a sót és a borsot is. A libát megmossuk, a zöldfűszeres öntettel bedörzsöljük a bőrét, a maradékot pedig a hasüregébe dörzsöljük. Az apróra vágott hagymát is beletesszük. A libát kiolajozott tepsibe fektetjük, mellé öntjük a bort, alufóliával bebugyoláljuk, és a 160-170 fokos sütőben körülbelül 1,5 órát a saját gőzében pároljuk. Ezután levesszük róla a fóliát, és további 1,5 órán keresztül sütjük, közben gyakran meglocsoljuk a szaftjával.
Zsályás burgonyapüré
A burgonyát megtisztítjuk, majd kockákra vágjuk, és sós
vízben puhára főzzük. Amikor kész, leöntjük róla a vizet, összetörjük. Hozzáadjuk a vajat meg a tejet, jól összekeverjük. Ezután belekeverjük az aprított zsályát és a fűszereket.