Zöldfűszeres szűzpecsenye roston sült zöldségekkel
Percek alatt elkészíthető ez a mutatós, könnyű tavaszi fogás. Felhasználhatunk hozzá szinte mindent, ami a hűtőszekrény zöldséges rekeszében fellelhető. A szűzpecsenyét érmékre szeleteljük. Megsózzuk, durva borssal megszórjuk. A friss fűszernövényeket megmossuk, szárazra rázzuk, durvára összevágjuk és bedörzsöljük vele a hússzeleteket. Az érmék mindkét oldalát roston pár perc alatt megsütjük.
A zöldségeket (paprika, paradicsom,
gomba, hagyma, cukkini, sárgarépa, padlizsán) megmossuk, megtisztítjuk, nagyobb darabokra, cikkekre vágjuk. Megszórjuk zöldfűszerekkel, és roston pár perc alatt nem túlságosan puhára, amolyan roppanósra sütjük. Csak utólag sózzuk és borsozzuk, így sütés közben nem enged annyi levet. A szűzérméket és a pirított zöldségeket váltakozva hurkapálcára húzzuk, így tálaljuk.