Zöldségek olasz módra, olívolajban
A cukkinit karikákra, a padlizsánt kockákra, a megtisztított fokhagymagerezdeket vékony szeletekre vágjuk. A paprikát ugyancsak felszeleteljük, tetszés szerint kockákra vagy csíkokra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben 2-3 evőkanál olívaolajat hevítünk, és a zöldségek minden oldalát körös-körül megsütjük, nem túl puhára. Csak ezután ízesítjük sóval, őrölt borssal és apróra vágott bazsalikommal. A felkockázott fetasajtot összekeverjük a sült zöldségekkel meg 1-2 teáskanál egész borssal.
A zöldségkeveréket üvegbe töltjük, és felöntjük a maradék olívaolajjal. Az üveget lezárjuk, a salátát a hűtőben 1-2 napig érleljük. Friss kenyérrel reggelihez vagy könnyű előételként kínáljuk.