Zöldségekkel töltött karalábé

Meghámozzuk a karalábékat, éles kiskéssel vagy karalábévájóval kivájjuk a közepüket. Kizsírozunk (két evőkanál zsiradékkal) egy tepsit, beleállítjuk a kivájt zöldségeket, és 150 fokos sütőben negyedórán át elősütjük.

Amíg sül, a sárgarépát és a vöröshagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A kápia paprika csutkáját kiszedjük, húsát felkockázzuk. A cukkinit feldaraboljuk. Egy serpenyőbe tesszük mindezt az egy evőkanálnyi zsiradékkal, hozzáadjuk a felaprított kivájt karalábérészeket is, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük majoránnával, szerecsendióval, majd roppanósra sütjük. Beletöltjük az elősütött karalábékba. A tetejére szórjuk a reszelt sajtot, és 180 fokos sütőben jó fél órán át sütjük.

Nagyon jól illik mellé valamilyen ízesített joghurt (kapor, fokhagyma, petrezselyem zöldje stb.).

Karalábéfőzelék karalábélevélbe csavart vagdalt hússal

kaloria - CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.