FŐZÉS: 2 óra – ELŐKÉSZÍTÉS: 15 perc – SÜTÉS: 30 perc
– 1 adag: 460 kcal – Egy fazékba rakjuk az egyben hagyott lapockát, öntünk rá annyi hideg vizet, hogy bőven ellepje, enyhén sózzuk, és feltesszük főni. Ha felforrt, nagyon kis lángon főzzük tovább, közben folyamatosan leszedjük a képződő habot. Fedőt teszünk rá, és másfél-két órát főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul. Kivesszük a lapockát, hagyjuk kicsit hűlni (a főzővizét megőrizzük a leveshez). A langyos vagy hideg főtt húst nagyobb kockákra vágjuk. A padlizsánt, a paprikát és a cukkinit héjastul nagyobb darabokra, a meghámozott vöröshagymát pedig cikkekre metéljük. Mindezt összeforgatjuk a hússal, az összevágott vagy elmorzsolt zöld fűszerekkel (ha friss rozmaringot használunk, azt csak egészben ráfektetjük a rakottas tetejére), végül sózzuk. Egy sütőtálat libazsírral kikenünk, beleszórjuk a keveréket. Leöntjük a felolvasztott maradék libazsírral, és 180 fokos sütőben körülbelül félóra alatt átsütjük. – A hozzávalók ára 2016 novemberi árakon számítva, négy személyre: 1650 Ft
Hozzávalók
4 személyre