Forrás: Pásztor Tünde

Zöldségekkel töltött oldalas

Zöldségekkel töltött oldalas

Héjastul megfőzzük a burgonyát, majd még forrón meghámozzuk és összetörjük. A petrezselyemgyökeret
közepes méretű kockákra vágjuk, a karfiolt kis rózsákra szedjük, a póréhagymát felkarikázzuk. Összekeverjük egy tálban az áttört burgonyát a feldarabolt zöldségekkel, a zúzott fokhagymával és a finomra vágott petrezselyem zöldjével, ízlés szerint sózzuk, majd beledolgozzuk az egész tojást is.
Hosszában felszúrjuk az oldalast, és habzsákkal vagy kanállal megtöltjük a zöldséges töltelékkel. A végét
megtűzzük vagy bevarrjuk. Sóval bedörzsöljük a húsdarabot, belefektetjük egy kizsírozott tepsibe, öntünk
alá 4-5 dl vizet, alufóliával lefedjük, és másfél órán át sütjük 160 fokos sütőben. A vége felé levesszük róla a
fóliát, megemeljük a sütő hőmérsékletét, és szépen megpirítjuk a sültet. Önmagában hús és köret egyben, de
ha nagyobb étkűeknek tálaljuk, adhatunk mellé sült újburgonyát.

kaloria 560 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink