Zöldséges burgonyatócsni fokhagymás tejföllel

Meghámozzuk a burgonyát, a sárgarépát, a karalábét meg a zellert, a cukkinit csak megmossuk, a paprikát kicsumázzuk, majd mindezt belereszeljük egy tálba. A héjától megfosztott vöröshagymát is ráreszeljük, valamint hozzáteszünk két gerezd áttört fokhagymát is. Hozzáadjuk a két egész tojást, a lisztet, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Tenyérnyi lepényeket formázunk a masszából, és bő, forró zsiradékban, több adagban ropogósra sütjük mind a két oldalukat. Papírtörlőre szedjük, hogy leitassuk a felesleges zsiradékot.

Lereszelünk két gerezd fokhagymát, elkeverjük a tejföllel, finoman sózzuk és borsozzuk, ezt adjuk a frissen sütött tócsnik mellé.

Tócsniban sült csirkemellcsíkok

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink