Farkasné Béres Andrea sok jó receptet küldött a magazin számára. Ez a csirke azért tetszik, mert egészséges, nagyon jól variálható, valamint gyorsan összerakható: csak be kell tolni a sütőbe. Kényelmesen belefér egy hétköznap estébe is.
Megmossuk és leszárítjuk a csirkehúst, majd bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és némi sóval.
Előkészítjük a zöldségeket, megmossuk, meghámozzuk, a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a répát, a zellert és a karalábét nagyobb hasábokra vágjuk. A vörös- és a lila hagymát is megtisztítjuk, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát felszeleteljük.
Egy nagy tepsi aljába sütőpapírt terítünk, beleöntjük az olajat. Rátesszük az előkészített zöldségeket meg a csirkecombokat. A tetejére morzsoljuk a rozmaring leveleit, öntünk rá másfél dl vizet, és betoljuk a 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva 220 fokra felemeljük a hőmérsékletet, és körülbelül 20 perc alatt megpirítjuk az ételt.
Adhatunk még mellé burgonyapürét, rizst vagy petrezselymes burgonyát, de tálalhatjuk magában is, ekkor a vele sült zöldségek töltik be a köret szerepét.
TRÜKK
A zöldségeket kedvünk szerint variálhatjuk, kerülhet bele cukkini, padlizsán, burgonya, pasztinák vagy gomba is.