Finomra vágjuk a hagymát, üvegesre sütjük a zsiradékon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a kockára vágott húst. Nagy lángon körbepirítjuk, majd lehúzzuk, keverünk hozzá némi őrölt pirospaprikát, öntünk alá pici vizet, hogy addig se égjen le, míg a hús el nem kezdi engedni a saját levét. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fedőt teszünk rá, és elkezdjük főzni.
Gyakran ránézünk, megkeverjük, ha elfőné a saját levét, és még nem puha a hús, akkor mindig öntünk alá egy pici vizet, de nagyon rövid leven tartjuk végig. Egy másik serpenyőben felforrósítunk egy nagy evőkanál zsírt, beleöntjük a rizst, és kevergetve kifehérítjük (nem pirítjuk). Ha a hús már kezd puhulni, hozzáöntjük a rizst, és együtt főzzük készre. Közben ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
Abban a serpenyőben, amelyben a rizst kifehérítettük, kicsi sóval megpároljuk a zöldségeket, végül hozzáforgatjuk a rizses lapockához.