Kevés zsiradékon, nagy lángon fehérre pirítjuk a kockákra vágott sertéshúst.
Hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott vöröshagymát, az áttört fokhagymát, és pár percig pároljuk.
Rátesszük a nagyon kis kockákra vágott paprikát és paradicsomot, ízesítjük sóval, borssal, valamint a fűszerekkel. Elkezdjük főzni.
A sárgarépát és a petrezselyemgyökeret meghámozzuk, ferdén nagyobb darabokra szeljük, ez is mehet a serpenyőbe.
A gombát átvágjuk, hozzáöntjük a fővő ételhez a kukoricával és a paradicsompürével együtt. Jól összepirítjuk, majd felöntjük a borral meg az alaplével, beledobjuk a kakukkfüvet, és addig főzzük, amíg a hús majdnem megpuhul.
Ekkor tesszük hozzá a felkockázott sütőtököt és a ceruzababot. Addig főzzük, amíg minden meg nem puhul. Nagy lángon, fedő nélkül, gyakran megkeverve, az a lényeg, hogy a végén jó sűrű egytálételünk legyen.