Zöldséges táska sárgarépás és parajos töltelékkel

Először a tölteléket készítjük el. A sárgarépát apróra kockázzuk, roppanósra főzzük. A spenótot a zúzott fokhagymával kicsi olívaolajon megfuttatjuk. A sajtot durvára reszeljük, elfelezzük, az egyiket a répával, a másikat a spenóttal forgatjuk össze, ha nagyon száraz, pici tejföl mehet hozzá.

A tésztához az összes folyékony hozzávalót és az egész tojást összekeverjük egy tálban, és annyi lisztet adunk hozzá, hogy jól kezelhető, puha, de nem ragacsos tésztát kapjunk. Öt perc pihentetés után két cipóra osztjuk, kinyújtjuk (nem szabad megvárni, hogy nagyon kihűljön, mert nehéz lesz kezelni). Az egyik kinyújtott lapból korongokat vágunk, felére jön a répás töltelék, ráhajtjuk a másik felét, villával lenyomkodjuk félkörben. A másik lapból négyzeteket vágunk. Felére jön a spenótos töltelék, átlósan félbehajtjuk, villával lenyomkodjuk. Papíros tepsire rakjuk. Lekenjük felvert tojással, az egyiket mákkal, a másikat szezámmaggal szórjuk meg. 190 fokos sütőben ropogósra sütjük.

Ricottás-gyümölcsös csavart táska

kaloria 300 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

12 személyre

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.