Forrás: Ványi László

Zöldséges burgonyapalacsinta

Zöldséges burgonyapalacsinta

A zsírt megmelegítjük, beleszórjuk a fűszerpaprikát, és
kevergetve feloldjuk. (Vigyázzunk, hogy a zsír ne legyen
túlságosan forró, mert a paprika könnyen megég!) A paprikás zsírt jól elkeverjük 4 dl tejföllel, kissé megsózzuk, majd a hűtőbe tesszük. A burgonyát, a répát meg a zellert megtisztítjuk, és a reszelő kisebb lyukán lereszeljük. Az újhagymát vékony csíkokra, julienne-re vágjuk. A hagyma friss, zsenge szárát is szeleteljük bele. Nemcsak jóízűvé, de zöldje színesebbé is teszi a palacsintánkat. A zöldségeket egy nagyobb keverőtálba tesszük, hozzáadjuk a maradék 1 dl tejfölt, a tojásokat meg a lisztet. Összekeverjük, sóval, őrölt borssal és zúzott fokhagymával ízesítjük – kicsit sűrűbb palacsintatésztát kapunk. Ha nagyon sűrűnek találjuk, egy kevés tejjel felhígíthatjuk. Ezután egy serpenyőben olajat forrósítunk, és a masszából a szokásos módon palacsintákat sütünk. Megtöltjük az ízes, tejfölös töltelékkel, felcsavarjuk, és zöldségekkel díszítve adjuk az asztalra.

kaloria 420 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink