Zöldséges csirke lencseágyon
10 dkg húsos füstölt szalonnát kockákra vágunk, majd egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk. A megtisztított, feldarabolt és besózott csirkét rátesszük, körös-körül enyhén megpörköljük. Ezután hozzáadunk egy fej finomra vágott vöröshagymát, 3 karikákra vágott sárgarépát meg
egy fehérrépát, sóval, őrölt borssal és 3-4 szem borókabogyóval ízesítjük. Felengedjük egy kevés vízzel, és fedő alatt az egészet puhára pároljuk. Amikor elkészült, a csirkét és a zöldségeket tálra szedjük, melegen tartjuk. A visszamaradt lébe beleteszünk 40 dkg beáztatott lencsét,
amit sóval, citromhéjjal, 1-2 babérlevéllel fűszerezünk, és puhára főzzünk. Végül a csirkét meg a párolt zöldségeket a lencseágyra rendezzük, citromlével és tejföllel kínáljuk.