Zöldséges csirkefelfújt
A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, meghámozzuk,
hosszában szeletekre vágjuk, majd enyhén sós-cukros vízben kb. 2 percig blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtet-jük, közben felfogjuk a főzővizét. Serpenyőben felhevített olajon megsütjük a csíkokra vágott csirke- húst, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és ételízesítővel fűszerezzük. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű felfújtformát. Megszórjuk a lenmaggal, megrakjuk a sárgarépával, majd a hússal, végül a szétmorzsolt rokfortot is elosztjuk a tetején. A tejszínt elkeverjük a tojással, adunk hozzá egy keveset a sárgarépa főzőlevéből is. Sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük, azután a felfújtra öntjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük