Zöldséges csirkefelfújt
A csirkemellet körülbelül egycentis kockákra vágjuk. Kevés
olajon hirtelen elősütjük, azután félretesszük.
A vajat felolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, és enyhén
megpirítjuk. Felöntjük a forró tejjel, majd kevergetve sűrűre főzzük. Sóval, zúzott fokhagymával és egy csipet szerecsendióval ízesítjük. Hozzáadjuk a felvert tojásokat meg a reszelt sajtot, az egészet sűrű masszává keverjük, végül beletesszük az elősütött csirkehúst is.
A répát megtisztítjuk, és vékony csíkokra szeleteljük,
vagy a nagy lyukú reszelőn durvára lereszeljük. Az újhagymát a zöld szárával együtt felkarikázzuk.
Veszünk egy nem túl mély formát – ez lehet őzgerincforma
vagy akár több, kisebb felfújtforma is –, és kikenjük vajjal.
(Még egyszerűbb, ha szilikonformát használunk.) Beletesszük a répacsíkokat, rászórjuk a hagymát, majd erre öntjük a tésztát. Végül a csirkefelfújtat a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.