Zöldséges csirkefelfújt
A sárgarépát megtisztítjuk, hosszában szeletekre vágjuk,
majd enyhén sós-cukros vízben körülbelül 2 percig blansírozzuk. Szűrőben lecsepegtetjük, közben felfogjuk a
főzővizét. A csirkemellet csíkokra vágjuk, majd sóval, borssal és összezúzott fokhagymával ízesítve egy serpenyőben, a felhevített olajon 4-5 perc alatt elősütjük. A felengedett leveles tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 26 cm átmérőjű kivajazott felfújtformát. Megszórjuk a zsemlemorzsával, megrakjuk a sárgarépával, majd a hússal, végül az összemorzsolt sajtot is elosztjuk a tetején. A tejszínt elkeverjük a tojással, hozzáadunk egy keveset a répa főzőlevéből, és sóval, borssal, finomra aprított petrezselyemmel ízesítjük. Ráöntjük a felfújtra, azután körülbelül 45 percig sütjük a 160-170 fokra előmelegített sütőben.