Forrás: O. Horváth György

Zöldséges kacsanyakleves

Zöldséges kacsanyakleves

  1. A sült kacsacomb fenséges étel, s egy kis ügyességgel grillezve is elkészíthető. Egy dolgot kell figyelnünk: a combot elő kell párolni a sütés előtt, máskülönben belül véres, kívül túlsült lesz és rágós marad. A párolást egyrészt végezhetjük több réteg alufóliába csomagolva, kis parázson, de jobb, ha előkerítünk egy kis bográcsot, és abban készítjük elő sütésre a húsokat. Nos, az utóbbit választottuk, már csak azért is, mert így egy fenséges levest is készítettem.
  2. A kacsacombokról és szárnytövekről levagdostam a felesleges bőrös hájat, a húsokat besóztam és nem kevés rozmaringgal dörzsöltem át, s több mint egy órát hagytam érlelődni. Eközben megtisztítottam és kisebb darabokra vágtam az összes zöldséget. Majd a hájból lassú tűz felett töpörtyűt sütöttem.
  3. A megmaradt bőséges zsíron lepirítottam a kacsacombot és a szárnytöveket – ezekből is kisült még vagy egy deci zsír. A jó negyedóra alatt barnára pirított húsokat kiszedtem, a zsír nagy részét leöntöttem, s a maradék egy deciliternyi kacsazsíron lepirítottam előbb a durvára vágott vöröshagymát, majd a fokhagymát, aztán az összes többi zöldséget. Tíz perc után ezeket is kiszedtem, majd visszatettem a kacsanyakkal együtt a lepirított combot és szárnytövet, felöntöttem nagyjából három liter vízzel. Legalább félórán át zubogva hagytam forrni.
  4. Ezt követően a combokat, szárnyakat kivettem – ebből készült a másik fogás –, a párolt zöldséget visszaraktam, kóstoltam, sóztam-borsoztam, és mikor a kacsanyak puha lett, a leves is elkészült. Sört, fröccsöt egyaránt ihatunk hozzá.

Szalonnás túrógaluska

kaloria 260 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: O. Horváth György

Ajánlataink