Zöldséges lasagne

Mártás

A mártáshoz 2 evőkanálnyi vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet. Állandó keverés mellett fokozatosan hozzáöntjük a zöldséglevest, mérsékelt tűzön 8-10 percig főzzük, majd belekeverjük a tejszínt. A mártást sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük.

Zöldséges lasagne

A káposztát vékony csíkokra vágjuk, a sárgarépát durvára reszeljük, majd enyhén sós, lobogó vízben a káposztát meg a répát is 2 percig blansírozzuk. A felhevített vajon 5 percig pároljuk a zöldségeket, közben hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát meg a finomra aprított zsályát. Sóval, frissen őrölt borssal és szerecsendióval ízesítjük.
A csomagoláson lévő utasítás szerint előkészítjük a lasagnelapokat, 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
Egy vajjal kikent sütőformába felváltva belerétegezzük a tésztát, a zöldséget és a mártást. A tésztával kezdjük, és a mártással fejezzük be. Végül rászórjuk a kétféle sajtot, majd a lasagnét 30-35 perc alatt pirosra sütjük.

kaloria 620 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink