Zöldséges lebbencsleves
A tésztát előző nap készítsük el. A lisztet szórjuk egy tálba, adjunk hozzá két-három csipet sót, formáljunk lyukat a közepébe, és öntsük bele a tojásokat meg a sárgáját. A szokásos módon gyúrjuk simára. Szedjük ketté, és hagyjuk pihenni félórát. Nyújtsuk ki, vágjuk fel nem túl kis négyzetekre. Kilisztezett felületen hagyjuk szikkadni egy éjszakát. A leveshez a feldarabolt zöldségeket a fűszercsokorral, borssal, babérlevéllel együtt
tegyük lábasba, öntsük fel alaplével, kis lángon főzzük félórát, sózzuk. Ha már majdnem kész, a paprikát, paradicsomot, babérlevelet, fűszercsokrot dobjuk ki. Egy serpenyőben hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat, pirítsuk meg rajta a tésztát. Ha elkezd barnulni, mérsékeljük a lángot, szórjuk meg őrölt paprikával. A tésztát a levesben főzzük 5-10 perc alatt puhára.