Zöldséges lencsesaláta sült virslivel és burgonyával

Zöldséges lencsesaláta sült virslivel és burgonyával

A lencsét átválogatjuk, megmossuk, 2 babérlevél és egy karika citrom társaságában sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, lecsöpögtetjük.
Felkockázzuk a füstölt szalonnát, kisütjük. A kis szalonnakockákat kivesszük, félretesszük. A szalonnazsíron megpároljuk a vékony fél karikákra
vágott vöröshagymát, rádobjuk a megtisztított és felkarikázott vagy felkockázott sárgarépát, petrezselyemgyökeret és zellert, majd puhára
pároljuk a zöldségeket.
Összeállítjuk a salátát, egy nagy tálban összekeverjük a főtt lencsét meg a párolt zöldségeket a citrom levével,
sóval-borssal, kevés cukorral.
A burgonyát hasábokra vágjuk, forró olajban kisütjük. A virslit bevagdossuk, megsütjük.
Egy tálra halmozzuk a salátát, megszórjuk a félretett kisült szalonnakockákkal, körülötte pedig szépen
elrendezzük a cikkekre vágott főtt tojást, a sült burgonyát és a virslit.

kaloria 660 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink