Zöldséges libaszárnytő babos-kelkáposztás gerslivel
Felaprítjuk a vöröshagymát, és libazsíron megdinszteljük. Rádobjuk a megtisztított szárnytövet, sózzuk-borsozzuk, mellédobjuk a megtisztított, zúzott fokhagymát, és fedő alatt puhára pároljuk. Időnként ránézünk, megkeverjük, öntünk alá egy kis vizet vagy zöldségalaplevet, ha szükséges. Egy másik edényben sós vízben megfőzzük a babot. Ha már majdnem kész a szárnytő, rádobjuk a megmosott árpagyöngyöt, és együtt készre főzzük (ha szükséges, adunk hozzá egy kis folyadékot). Hozzákeverjük a leszűrt babot, a kockára vágott kelkáposztát és paprikát, ízesítjük sóval, borssal, majoránnával, és pár percig együtt sütjük, hogy a zöldségek roppanósak legyenek. (Ha kell, adhatunk hozzá egy keveset a bab főzővizéből.)