Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges palacsinta

Palacsinta tészta

Összeállítjuk a tésztát, majd teflonserpenyőben vékony palacsintákat sütünk belőle.

Zöldséges palacsinta

A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, julienne-re vágjuk. Egy serpenyőben felforrósítunk 5 dkg vajat,
beledobjuk a hagymát és a sárgarépát, rövid idő múlva a zellert, végül a paprikát és a cukkinit. Sóval, zúzott
fokhagymával, csipetnyi őrölt szerecsendióval
fűszerezzük. Csak addig sütjük, hogy a zöldségek roppanósak maradjanak.
A maradék vajon világos rántást készítünk, felengedjük a tejszínnel, és összeforraljuk. Levesszük a tűzről, és
belekeverjük a tojássárgáját, a reszelt sajtot meg az apróra vágott friss zellerlevelet. Ebbe a mártásba tesszük a
vajon párolt zöldségeket.
A palacsintákat kiterítjük, gazdagon megkenjük a zöldséges krémmel. Utána mindegyiket félbehajtjuk,
az összehajtott palacsintákat pedig egymásra tornyozzuk. Éles késsel kettévágjuk az építményt, kivajazott tepsibe tesszük, és 180 fokon 5-10 perc alatt kicsit megpirítjuk.

kaloria 360 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink