Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges puliszkával tekert sertésdagadó

Zöldséges puliszkával tekert sertésdagadó

Először a zöldségeket készítjük elő: megmossuk, a sárgarépát és a zellert meghámozzuk, a pórénak lehúzzuk a külső, piszkos héját. Apró kockákra összevágjuk az összeset, majd félretesszük. Felforraljuk a tejet a nagy csipet sóval és a vajjal, majd ha elkezd forrni, belereszeljük a fokhagymát, folyamatos keverés közben szép lassan belefolyatjuk a kukoricadarát, és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, belekeverjük a két felvert tojást. Ha már kihűlt a puliszka, belekeverjük a nyers zöldségkockákat is. A dagadót teljes szélességében kinyitjuk. Kiterítjük, rákenjük a színes kukoricakását, majd felcsavarjuk, mint a bejglit. Egy kis tűzálló tálba teszünk egy kanál zsírt, beletesszük a feltekert húst, majd öntünk alá két deci vizet, esetleg alaplevet. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben bő óra alatt megsütjük. Ekkor levesszük róla a fóliát, és pár perc alatt megpirítjuk a tetejét. Hagyjuk kicsit pihenni. Utána vékony szeletekre vágva tálaljuk, valamilyen egyszerűbb körettel vagy salátával. Hidegen is, melegen is finom.

kaloria 710 CAL
ido 95 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink