Zöldséges rakott palacsinta
A lisztet elkeverjük a tojásokkal, a tejjel, a cukorral, egy csipetnyi sóval meg annyi szódavízzel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszerek felét, azután egy serpenyőben kevés olajon kisütjük a palacsintákat.
A zöldségeket apró kockákra vágjuk, sóval és a maradék
zöldfűszerekkel ízesítjük, majd forró olajon egy kicsit
megkapatjuk. A rokfort felét villával összetörjük, és a zöldségekhez keverjük. A palacsintákat a hagyományos módon betöltjük a zöldséges töltelékkel, azután feltekerjük és négybe vágjuk őket. Kiolajozott tűzálló tálba állítjuk, a tetejükre morzsoljuk a maradék rokfort sajtot, majd annyi időre tesszük a forró sütőbe, amíg a sajt finoman megolvad. Fogyaszthatjuk önálló fogásként, de köretnek is tálalhatjuk.