Zöldséges rétes
Lereszeljük a káposztát, besózzuk, hagyjuk állni fél órát. Utána kinyomkodjuk. Két evőkanál zsíron karamellizáljuk a cukrot. Rárakjuk a káposztát, meghintjük az őrölt köménnyel, az összevágott izsóppal, és kevergetve megpirítjuk. A kápiapaprikát és a sárgarépát megtisztítjuk, és 3-5 mm-es kockára felvágjuk, ha már félig lepirult a káposzta, hozzáadjuk a sárgarépát, majd a vége felé hozzádobjuk a paprikát is. Kifőzzük a tésztát, rászedjük a zöldséges alapra, jól átkeverjük. Hagyjuk kihűlni. Két-három réteslapot egymásra terítünk, az egyes rétegeket olvasztott langyos zsírral megkenjük. Rárakjuk a tölteléket, felcsavarjuk. Átemeljük papírral bélelt tepsibe. A tetejét olvasztott zsírral elkevert tejföllel lekenjük, megszórjuk egész köménnyel. 200 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.