Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges rizottó

Zöldséges rizottó

Megtisztítjuk a zöldségeket, és apró kockákra vágjuk. Az olívaolajon kifehérítjük a rizst. Ráöntjük a fehérbort, és kevergetve addig főzzük, míg fel nem issza a rizs. Ekkor elkezdjük merőkanalanként adagolni hozzá a felforrósított zöldségalaplevet. Kevergetjük a rizst, és ha felszívta a folyadékot, jöhet hozzá a következő adag lé. Amikor már félig puha a rizs, hozzáadjuk a zöldségeket a cukkini és a paprika kivételével. Ezeket pár perc múlva rakjuk csak bele, nehogy szétfőjenek. Ha kész, levesszük a tűzről, beleforgatjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét, eloszlatjuk benne a puha vajat. Megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk. Letakarjuk egy törölközővel, és hagyjuk tíz percig pihenni.

kaloria 290 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink