Zöldséges sajtfelfújt

Zöldséges sajtfelfújt

A sajtfelfújt csak egy alap, hogy az első tavaszi zöldségeket kipróbáljuk, megkóstoljuk ennek kíséreteképpen. Kivajazok négy felfújtformát. A sajtot lereszelem, és a zsemlemorzsával együtt egy tálban összekeverem. A tejet langyosra melegítem, és hozzáöntöm a sajtkeverékhez. Beleteszem a vajat, a fehérjétől szétválasztott tojássárgáját és a felaprított petrezselyem zöldjét. Sóval, borssal fűszerezem, és jól elkeverem. A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és a sajtkeverékhez adom.
A kész masszát az előkészített sütőformába öntöm. A felfújtat 190 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütöm, míg aranybarna lesz, és kissé felemelkedik.
Tűpróbával ellenőrzöm, hogy jól átsült-e. A kész felfújtat még melegen, zöld salátával tálalom.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink