Forrás: Pásztor Tünde

Zöldséges sertésraguleves hajdinakásával

Zöldséges sertésraguleves hajdinakásával

Az olaj felén megdinsztelünk egy fej finomra vágott hagymát és egy gerezd fokhagymát. Beletesszük a kockákra vágott húst, és kevergetve hirtelen megpirítjuk. Hozzáadjuk a megtisztított, kockákra vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét és zellert, megsózzuk, majd kevés víz hozzáadásával félpuhára pároljuk. Megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével, beletesszük a friss vagy fagyasztott zöldborsót meg a rózsáira szedett karfiolt, és a levest készre főzzük. Ha szükséges, sóval utánízesítjük.
A maradék olajon üvegesre pároljuk a megtisztított
és apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a hajdinát,
majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval ízesítjük,
és sűrű kevergetés mellett puhára főzzük. Az sem baj,
ha kicsit összetörik. (Ha szükséges, az elpárolgott főzőlét
időnként vízzel pótoljuk.) A ragulevesünkhöz levesbetétnek
tálaljuk.

kaloria 400 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink