Zöldséges spagetti
Az idényzöldségeket – ezúttal a padlizsánt, a cukkinit, a
gombát – megtisztítom, a brokkolit rózsáira szedem, és
feldarabolom. Majd szép sorjában egy kevés mangalicazsíron megdinsztelem, megpárolom. Kevés borssal, zúzott fokhagymával, sóval ízesítem, s amikor a zöldségek már puhulnak, belevágom a zellerszárakat meg – a színe kedvéért – egy fél piros színű kaliforniai paprikát. Kívánkozik bele néhány kanál olajban eltett, napon aszalt paradicsom is, de egy-két szem friss is megteszi. A végén beletépkedem a maréknyi madársalátát, de azzal már nem főzöm, csak keverek egyet rajta.
Az ízletes keveréket kifőtt spagettivel kínálom, de rizzsel
is finom. Ízlés szerint sajtot is szórhatunk rá. A fogás előnye, hogy gyors, ugyanakkor tetszés szerint improvizálhat vele az ember, hiszen sokféle zöldségféléből készülhet.