Forrás: Petrovics György

Zöldségesünk kedvence

Zöldségesünk kedvence

A Nagycsarnokban régi, jól bevált zöldségesemhez járok évek óta hűségesen, tőle kaptam kedvenc
főztjének és egyben saját specialitásának receptjét. A csíkokra vágott császárszalonnát kipirítom, ráteszem az
apróra vágott vöröshagymát, és addig dinsztelem, míg aranybarna nem lesz. Ráteszem a meghámozott, összezúzott fokhagymát, a darált sertéshúst, és összepirítom. (Időnként marhahúsból készíti, hogy változatosabb legyen az étel íze.) Ízlés szerint fűszerezem a sóval, borssal, pirospaprikával. Közben
a rizst és a kelbimbót külön-külön megfőzöm sós vízben. Mikor elkészült a hús – kb. 40 perc múlva –, összekeverem a megpuhult rizzsel. Egy tűzálló tálat kivajazok, megszórom kevés zsemlemorzsával, hogy ne
ragadjon le az étel. Beleöntöm a kelbimbó felét, erre jön a rizses darált hús fele, majd kevés tejföl következik. Aztán még egyszer megismétlem a rétegezést, ám ezúttal a végén már sok tejföllel. A tetejét megszórom a lereszelt sajttal, és előmelegített, közepes lángú sütőben – 180 fokon, gázsütő 5. fokozat – készre sütöm kb. 20 perc alatt. Friss fűszernövénnyel díszítem.

kaloria 650 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Petrovics György

Ajánlataink