Zöldségfelfújt
Egy kevés olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, megmosott és feldarabolt zöldségeket, majd sóval és borssal ízesítve megpároljuk. Amikor megpuhultak és elpárolgott róluk a folyadék, a zöldségeket botmixerrel egy kicsit összetörjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, a lisztet meg a tejfölt, végül hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. A masszát kivajazott kis formákba – például muffinformába – töltjük, és a 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Zöldfűszeres tejföl
A tejfölt elkeverjük az apróra vágott petrezselyemmel,
snidlinggel meg az elkapart fokhagymával. Sóval és borssal fűszerezzük, s tálaláskor meglocsoljuk vele a kész felfújtat.