Zöldséggel bélelt cannelloni

Zöldséggel bélelt cannelloni

A cannellonicsöveket bőséges sós vízben harapáskeményre kifőzzük, majd lecsepegtetjük. A zöldségeket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, a brokkolit rózsáira szedjük. A brokkoli és a cukkini kivételével a zöldségeket egy lábasban a vajon lepirítjuk, megpároljuk, majd felöntjük zöldségalaplével, és 4-5 percig főzzük. Ekkor hozzáadjuk a brokkolit és a cukkinit, majd további 5 percig pároljuk. A zöldségeket lapátkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és leszárítjuk.
A mártás kétharmad részét összekeverjük a zöldségekkel,
habzsákba kanalazzuk, és megtöltjük vele az előfőzött
tésztacsöveket. A cannellonit kivajazott tűzálló edénybe
fektetjük, leöntjük a maradék mártással és megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 220 fokon 20 percig
sütjük. Petrezselyem zöldjével díszítjük, forrón tálaljuk.

Besamelmártás

A mártáshoz a tejet felforraljuk. Egy másik edényben felolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Közben állandóan keverjük. Hozzáadjuk a forrásban levő tejet, megsózzuk, és kevergetve rövid ideig tovább forraljuk. Ha kellőképpen besűrűsödött, lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a tojássárgájákat, a tejszínt, a reszelt sajtot, végül egy kevés szerecsendióval fűszerezzük.

kaloria 540 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink