Megtisztítjuk az összes zöldséget és apró kockákra felvágjuk.
Kevés zsiradékot forrósítunk egy fazékban, üvegesre pároljuk benne a finomra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, egy csokornyi felvágott petrezselyem zöldjét, valamint a zöldségeket (a zöldbabok kivételével), és pár percig pároljuk együtt. Felöntjük 1-1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és addig főzzük, míg a benne lévő zöldségek meg nem puhulnak. Körülbelül tízpercnyi csendes forralás után beledobjuk a zöldbabot is.
Amíg fő a leves, elkészítjük a galuskát. A húst felkockázzuk, beledobjuk egy aprítógépbe. Hozzáütjük a tojást, rákanalazzuk a tejszínt, rászórjuk a durvára vágott petrezselyem zöldjét, végül kis sóval, borssal ízesítjük. Pár nyomással egynemű masszává keverjük. Kiveszünk egy keveset a levesből, hígítjuk egy kis vízzel. Felforraljuk, beleszaggatjuk a galuskát, és körülbelül tíz perc alatt megfőzzük. Külön edényben kínáljuk a leves mellé.