Zöldségragu kuszkusszal és tofuval
A padlizsánt és a cukkinit megmossuk, végeiket levágjuk,
apró kockákra szabdaljuk. A meghámozott sárgarépát csíkokra metéljük. A paprikákat is feldaraboljuk. Finomra vágjuk a vöröshagymát, és a zúzott fokhagymával együtt serpenyőben üvegesre pároljuk az olajon. Hozzákeverjük a zöldségeket, sóval és borssal ízesítjük.
Forró vízbe mártjuk a paradicsomot, lehúzzuk a héját.
Összevágjuk, egy serpenyőbe tesszük, kis lángon elkezdjük párolni. Tíz percen át főzzük. Utána ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, cukorral, valamint oregánóval
és kakukkfuvel. Beletesszük a felkockázott tofut, összeforraljuk. Felforraljuk a zöldségalaplevet, beletesszük a kuszkuszt. Levesszük a tűzről, konyharuhával letakarjuk, és 25 percig hagyjuk duzzadni. Utána hozzákeverjük a puha vajat meg a finomra vágott mentát. A zöldségraguval és a paradicsomos tofuval kínáljuk.