Forrás: Ványi László

Zöldségrizottó csirkemájas raguval

Zöldségrizottó csirkemájas raguval

A rizst 2 evőkanálnyi olajon pár percig pirítjuk. Amikor
kezd kifehéredni, üvegessé válni, felengedjük kétszeres
mennyiségű forró vízzel. Megsózzuk, és fedővel letakarva, takaréklángon puhára pároljuk. A répát és a gombát megtisztítjuk, megmossuk, kockákra vágjuk. A sárgarépát egy kevés olajon megpároljuk. Amikor majdnem kész, hozzáadjuk a gombát meg a zöldborsót. A zöldségeket sóval, borssal ízesítjük, puhára pároljuk, majd összekeverjük a megreszelt sajttal és a rizzsel. A rizottót formába töltjük, majd a tányér közepére borítjuk. A maradék olajon megfonnyasztjuk a karikákra vágott póréhagymát. Rátesszük az erektől megtisztított, félbevágott csirkemájat, és szépen, lassan megpirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk. Amikor majdnem készen van, hozzáadjuk a tejfölt, és óvatosan kevergetve még egyszer visszaforraljuk. A csirkemáj- ragut a rizottó köré tálaljuk, forrón kínáljuk.

kaloria 550 CAL
ido 50 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink