Zöldségtortácskák
Az egyik padlizsánt meghámozzuk, apró kockákra vágjuk. Egy serpenyőben 2-3 evőkanál olívaolajt forrósítunk, rádobjuk a zöldségkockákat, hozzátesszük a lereszelt
fokhagymát, és együtt puhára sütjük, közben többször megkeverjük. Amikor már jó puha, megsózzuk, és botmixerrel pürésítjük. A másik padlizsánt meg a cukkinit
héjastul centis karikákra vágjuk. Száraz serpenyőben mindkét oldalukat megpirítjuk. Ha kész, megsózzuk. Félretesszük. Elkészítjük a túrókrémet: összekeverjük a
túrót az összevágott zsázsával vagy zöld fűszerrel, ha száraz, adunk hozzá egy kis tejfölt vagy joghurtot. Összeállítjuk az előételt: a sült padlizsánkarikák tetejére
egy-egy evőkanálnyi padlizsánkrémet teszünk, arra pedig egy réteg túrókrémet. A cukkiniérmékre csak túrókrémet rakunk. Vékonyra vágott retekkel díszítjük.