Meghámozzuk és finomra vágjuk a vöröshagymát. Egy jó nagy serpenyőbe tesszük, és üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a megtisztított, feldarabolt libaaprólékot, kicsit összepirítjuk, majd felöntjük vízzel, és elkezdjük főzni, közben sóval és tört borssal ízesítjük.
Amíg puhul a hús, meghámozzuk a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert meg a karalábét, és mindet egyforma kockákra vágjuk. Ha a hús már majdnem puha, hozzáöntjük a zöldségeket, rászórjuk az összevágott zöld fűszereket, és együtt készre főzzük (ha kell, pici vizet még önthetünk rá).
Közben egy másik edényben kis libazsíron megpirítjuk a megmosott árpagyöngyöt. Felöntjük dupla mennyiségű forrásban lévő vízzel, megsózzuk, és fedő alatt puhára főzzük. Ha kész, hozzáforgatjuk a zöldséges húshoz.