Zsályás fehérbab-leves

Zsályás fehérbab-leves

A fokhagyma tetejét levágjuk, 1 evőkanál olívaolajjal megkenjük, majd alufóliába csomagolva 50 perc alatt puhára sütjük 180 fokos sütőben. A vöröshagymát apróra vágjuk, a maradék olívaolajon üvegesre pirítjuk. A sárgarépát és a zellert megtisztítjuk és felkockázzuk, a hagymához keverjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Ha szükséges, egy kevés vízzel felöntjük. A póréhagymát felkarikázzuk és a lecsepegtetett babkonzerv felével együtt a puha zöldségekhez keverjük, az alaplével felöntjük. Sóval, borssal, a zsályalevelek felével fűszerezzük, hozzáadjuk a héjából kinyomott sült fokhagymát, pár percig gyöngyöztetve forraljuk. Botmixerrel simára turmixoljuk a levest, majd hozzákeverjük a babkonzerv másik felét is. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és a maradék zsályalevelet ropogósra pirítjuk rajta. Tálaláskor a levesre szórjuk, pár szem tört rózsaborssal együtt.

kaloria 310 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink