Zselici szarvasgerinc erdei gombával töltve
A kicsontozott szarvasgerincet ujjnyi szeletekre vágom (10-12 szelet jön ki belőle). Húsverő kalapáccsal vékonyra
kiverem, vigyázva, hogy a hús be ne szakadjon. A reszelt vöröshagymát és az apróra vágott gombát (kucsma- vagy vargánya ajánlott) vajon megpárolom. A hússzeleteket sóval és törött borssal meghintem, rákenem a vajon puhára párolt gombát, és összecsavarom úgy, hogy a töltelék ki ne hulljon. Fogvájóval vagy hústűvel két-három helyen átszúrom, hogy szét ne essen. Kevés zsíron meg evőkanálnyi húslén fedő alatt puhára párolom. Amikor a hús a levét elfőtte és zsírjára kezd sülni, a tejfölt ráöntöm, és tovább párolom néhány percig. Párolt rizzsel tálalom.