Zsemlegombóc gombamártásban
Felkockázzuk a zsemléket, és leöntjük a tejjel. Egy kis tálban felverjük a tojásokat. Belekeverjük a finomra vágott petrezselyem zöldjét (egy kis részét félretesszük), sóval és borssal ízesítjük. 4 dkg vajon megpárolunk egy felkockázott vöröshagymát, ezt is beledolgozzuk a zsemlés keverékbe, majd hagyjuk félórán át állni a masszát. Utána vizes kézzel gombócokat formázunk belőle, és forró, sós vízben körülbelül 20 percig főzzük. Megtisztítjuk a gombát, feldaraboljuk. A maradék vajra dobjuk a felkockázott szalonnát, ha már üveges, hozzáadjuk a szintén felkockázott második vöröshagymát is, és együtt pároljuk. Hozzátesszük a gombát, 5-10 percig együtt sütjük. Ráöntjük a tejszínt és a fehérbort, összeforraljuk, kis lángon kicsit besűrítjük. Csipetnyi őrölt rozmaringgal és kakukkfűvel ízesítjük, végül megszórjuk a félretett petrezselyem zöldjével.