Forrás: Pásztor Tünde

Zsenge rántott csirke, többféle panírban

A csirkedarabokat megmossuk, leszárítjuk. Előkészítjük a panírozó tálakat: az elsőbe a szokásos liszt kerül, a másodikba a felvert tojás. Ezután előkészítjük a morzsát. A füstölt sajtot durvára reszeljük. A petrezselymet apróra vágjuk, a fokhagymát finomra reszeljük. Besózzuk a feldarabolt combokat, melleket. Mindegyiket megforgatjuk először a lisztben, utána a felvert tojásban. A harmadát utána megforgatjuk a sajtban, rányomkodjuk, majd így rakjuk a morzsába, és azt is jól rányomjuk. A maradék morzsa feléhez hozzákeverjük a magokat, a lisztes-tojásos húsok második harmadát ebben forgatjuk még meg. A többi morzsát elvegyítjük a petrezselyemmel, a fokhagymával, a csipetnyi őrölt római köménnyel, valamint egy kis durvára tört színes borssal, végül ebben forgatjuk meg a csirkedarabok utolsó részét. Közepesen forró olajban sütjük, jó lassan, hogy mindenütt átsüljön a hús.

kaloria 330 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink